Eemshaven krijgt algenkwekerij

In de Eemshaven start het bedrijf Omega Green in 2016 een algenkwekerij. Het betreft een innovatief project, waarbij wordt onderzocht of het mogelijk is om op grootschalige wijze algen te produceren om te gebruiken als veevoer. Voor het kweken van algen wordt CO2 gebruikt dat in de Eemshaven ruim voor handen is. In eerste instantie gaat het om een proefopstelling op een kwart hectare grond, waarmee tien ton algen geproduceerd worden.

Het project is van belang. De initiatiefnemers hopen ermee aan te tonen dat een algenkwekerij op commerciële basis en met gebruik van CO2, hoogwaardig veevoer kan produceren. Daarom heeft het project van Omega Green onlangs de “Eemsdelta Innovatieprijs” gewonnen.

‘We waren heel blij dat we de Innovatieprijs van de Eemsdelta hebben gekregen, en we zien dat als een blijk van waardering. We zijn zeer gemotiveerd om er het komend jaar een geslaagde proef van te maken, want wij hebben zeer hoge verwachtingen van de commerciële teelt van algen’, vertelt Monique Schoondorp van Omega Green.

Volledig artikel op website duurzaamnieuws.nl