Ecomare opnieuw groen gecertificeerd

Ecomare mag ook komend jaar de gouden Green Key voeren. Het centrum heeft dit certificaat verdiend door haar continue inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Na de periodieke controle heeft Ecomare opnieuw de hoogste graad, dus goud gekregen.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en natuur. Om de Green Key te krijgen moet aan een groot aantal eisen worden voldaan. Er wordt bijvoorbeeld gelet op afvalscheiding, verantwoorde inkoop, registratie van het energieverbruik en bevordering van de betrokkenheid van medewerkers en bezoekers bij duurzaamheid.

Ecomare voldoet al jaren aan het hoogste niveau van de eisen en optionele maatregelen. Hoofd Technische Dienst Albert Zandstra zorgt er in zijn functie als milieucoördinator voor dat er bij het maken van keuzes steeds de meest verantwoorde optie wordt gekozen. Zo wordt een van de auto’s binnenkort vervangen door een elektrische auto en wordt de temperatuur in het museum sinds enkele maanden geregeld via warmte/koude opslag. Ecomare is er trots op dat haar inspanningen op dit gebied ook dit jaar zijn beloond met de Gouden Green Key.