Duits onderzoeksschip in Eemshaven

In de Eemshaven meerde maandagavond een opmerkelijk schip af. Het ging om een schip gebouwd op de Meyerwerft in Papenburg maar is geen cruiseschip. Het is speciaal gebouw voor de Duitse overheid om onderzoek te verrichten naar klimaatverandering.

Het onderzoeksschip Sonne - 116 meter lang en 20,6 meter breed - heeft een bemanning van 35 man en ca. 40 passagiers c.q. wetenschappers kunnen mee aan boord. Tevens is er aan dek plaats voor 25 x 20 feet containers. Via Marico, scheepsagent, is dit bijzondere schip in de Eemshaven gekomen.Onderzoek klimaatveranderingDe Sonne krijgt als werkgebied het diepste gedeelte van de Indische en Grote oceaan waar er onderzoek zal wordt verricht naar de klimaatverandering op de oceaan en naar welke invloeden dit heeft in de diepste gedeelte van de oceaan. 

Het schip is eigendom van  de Duitse overheid, het Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF). Aangezien het een ‘wetenschapsschip' is, is de Sonne uiterst milieu vriendelijk en energie efficiënt. De thuishaven van het schip is Wilhelmshaven.