Documentaire over vogelwachters Boschplaat

De documentaire ‘De Vogelwachter, tijd bestaat niet, enkel tij’ van filmer Hans den Hartog, is 10 februari als verkorte versie te zien tijdens het programma Vroege Vogels (19.20 uur, NPO 2).

De film draait om het werk van de vogelwachters van Staatsbosbeheer in natuurgebied De Boschplaat op Terschelling. De gehele film van 68 minuten wordt in een later stadium op NPO DOC uitgezonden.

Werelderfgoed
De laatste professionele vogelwachter van Staatsbosbeheer, Oene de Jong, neemt ons mee in deze bijzondere wereld en het wonderschone dynamische landschap. Oud-vogelwachters vertellen hun verhalen, aangevuld met uniek historisch beeldmateriaal, filosofische anekdotes en prachtige time lapse beelden. Hieruit blijkt dat de vogelwachtgeschiedenis van grote waarde is voor het cultureel historisch erfgoed van het Waddengebied. Naast De Boschplaat brengt de filmmaker ook bezoeken aan Engelsmanplaat en Rottumerplaat, twee unieke plekken in het Werelderfgoed waar vogelwachters in het broedseizoen permanent aanwezig zijn.