Den Haag overlegt met Wadden over het nachtelijk varen

Het Rijk zal met de Waddengemeenten en de watertaxibedrijven praten over het 's nachts varen. Nu mogen snelle watertaxi's niet varen als het donker is. Aukje de Vries van de VVD vroeg de Tweede Kamer dinsdag om daar wat aan te doen.

Dat meldt Omrop Fryslân. Volgens de Vries komt het regelmatig voor dat eilandbewoners snel naar de vaste wal moeten. Nu moet er voor al die keren apart toestemming worden gevraagd. 

 

De Vries vindt dat te omslachtig. Een meerderheid van de Tweede Kamer was dat met haar eens. Den Haag zal daarom binnenkort om tafel met de Waddengemeenten en de watervervoerbedrijven.

 

Overleg over vaarverbinding

De Tweede Kamer nam dinsdag meer moties aan over de Waddeneilanden. Zo worden de gemeentebesturen van de Waddeneilanden in het vervolg ook betrokken bij overleg over de vaarverbindingen. Dat is nu nog een zaak tussen alleen de regering en de veerbootbedrijven.

 

Ook zal Den Haag onderzoeken of de aanbesteding van de consessies in het vervolg door de provincie gedaan kan worden. Nu is dat nog een taak van het Rijk.