De Waddenzee bekeken door het National Geographic kader

In 2009 is Stichting Werelderfgoed.nl begonnen met het project Dag van de Aarde, waarbij unieke landschappen door de ogen van National Geographic worden bekeken. In Nederland hebben we maar liefst negen unieke landschappen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Eén daarvan is de Waddenzee.

National Geographic organiseert fotowedstrijd
National Geographic plaatst op elk van deze negen werelderfgoed locaties het robuuste en bekende gele kader. Vanaf eind september staat het kader in Den Oever op de Oostkade. Gericht op de Waddenzee. Hier kan een creatieve foto worden genomen door het gele venster of via één van de vele kleine kartonnen kaders die verkrijgbaar zijn bij de ondernemers aan de Oostkade (Viskiosk, Wadvissersgilde, De Groot Recreatie) en het havenkantoor in Den Oever.

Waddenpoort Den Oever
Het kader in Den Oever staat op een plek waar veel ondernemers hun brood verdienen met de Waddenzee. Door visserij, maar ook met educatieve wadden- en robbentochten waar toeristen kennis kunnen maken met al het moois dat de Waddenzee te bieden heeft. Deze recreatieondernemers werken volgens de Erecode voor Waddenliefhebbers, waarmee het behoud van het werelderfgoed gewaarborgd blijft. Met het programma Waddenpoort Den Oever stimuleren wij dit duurzaam recreatieve gebruik van de Waddenzee.

Maak een foto in Den Oever en stuur ‘m in!

Heeft u een foto gemaakt? Upload deze dan via www.nationalgeographic.nl/erfgoed. Uploaden via social media? Gebruik dan de hashtag #NGErfgoed in je beschrijving. De winnaar van de mooiste foto ontvangt een boekenreeks over UNESCO-werelderfgoed in Nederland. De hoofdprijs is maar liefst een negendaagse reis naar Curaçao!

Het National Geographic kader staat tot eind dit jaar in Den Oever.