Crossers aangehouden in duingebied Terschelling

Dit weekend zijn op Terschelling driemaal dezelfde personen staande gehouden voor crossen in de duinen en op het strand. Tweemaal resulteerde dit in een proces verbaal.

Vrijdag werd de dienstdoende boswachter van Staatsbosbeheer getipt dat een groep quadrijders van plan was te gaan crossen door het duingebied bij Oosterend. Eenmaal ter plaatse werden zij staande gehouden op een fietspad door het natuurgebied. Er is procesverbaal opgemaakt voor het rijden op het fietspad. Later bleek dat zij ook door de duinen en op het strand hadden gereden, een plek waar ook de beschermde bontbekplevier broedt.

Op zaterdag werd de groep opnieuw staande gehouden na crosserij in de duinen. Ook deze rit resulteerde in een bekeuring.  Dat het de mannen toen nog niet duidelijk was bleek later op de dag toen er opnieuw een melding binnen kwam. Omdat zij uiteindelijk pas buiten het natuurgebied gezien werden bleef het toen bij een opvoedend praatje van de boswachter. De groep was met de quads voor het weekend naar het eiland gekomen, blijkbaar in de verwachting ongestoord overal te kunnen rijden.