Spring naar hoofd-inhoud

Wulken en kokkels op strand van Texel 29 december op TV Noord-Holland

Natuurlijk Noord-Holland

Castricum, 22 december 2005

 

Wulken en kokkels op strand van Texel 29 december op TV Noord-Holland

 

 

Op donderdag 29 december neemt Arjan Postma van Landschap Noord-Holland de kijkers van Natuurlijk Noord-Holland mee naar het strand van Texel om te zien wat daar zoal aanspoelt. Natuurlijk Noord-Holland is een 17-delige televisieserie van TV Noord-Holland. De uitzendingen lopen tot eind december en zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bouwfonds MAB Ontwikkeling.

 

 

Het strand ligt bezaaid met schelpen, zoals kokkels, scheermessen en met verschillende soorten wieren. Arjan lost het raadsel op van de witte sponsachtige en plastic aandoende bolletjes die iedereen wel kent. Het zijn wulkeneieren, of liever gezegd eierkapsels van vele honderden eitjes van de wulk, een zeeslak.

 

 

Deze laatste uitzending van Natuurlijk Noord-Holland is op donderdag 29 december, na het nieuws van 17.15 uur. De uitzending wordt vervolgens 24 uur herhaald om kwart over heel, tot 17.00 uur de volgende dag. Op zaterdag begint de herhaling om 9.15, 12.15 en 15.15 uur en op zondag om 11.30, 14.30 en 17.30 uur. De aflevering duurt 10 minuten. Meer informatie staat op www.landschapnoordholland.nl.

 

 

Met het bezoek aan Texel komt voorlopig een einde aan de veel bekeken serie waarbij de enthousiaste boswachter Arjan Postma de kijkers mee neemt op reis langs mooie plekjes in Noord-Holland. Vanwege de vele positieve reacties wordt de serie in het voorjaar van 2006 voortgezet met reportages over andere natuurgebieden van Landschap Noord-Holland.