Spring naar hoofd-inhoud

Watersporters dupe...

Het dievengilde heeft het in deze weken van de zomervakantie gemunt op kleine buitenboordmotoren. Alleen al in Lauwersoog kwamen de afgelopen week tien aangiften binnen.

De politie gaat in de avond- en nachtelijke uren extra surveilleren. De politie roept eigenaren van bootjes op om alert te zijn. Bezoekers van jachthavens worden opgeroepen de politie te waarschuwen, wanneer ze iets verdachts zien. De politie wijst erop dat een watersporter zijn buitenboordmotor kan voorzien van een elektrisch slot.

Uit onderzoek is gebleken dat dieven boten met een dergelijk slot links laat liggen. Dan nog een paar preventie-adviezen. Volgens de politie begint preventie al bij aankoop van een boot. Let op het eigendomsbewijs van boot en uitrusting. Beveilig ligplaats, staanplaats en trailer. Ga vóór aankoop van een boot of buitenboordmotor bij de waterpolitie na of op grond van de beschikbare gegevens de aankoop veilig is.

Ook wordt aangeraden de registratiekaart van pleziervaartuigen in te vullen. Daarmee is de kans groter dat de politie iets terugvindt, mochten er toch spullen worden gestolen. Uiteraard is ook het weghalen van de motor achter de boot een probaat middel tegen diefstal.