Spring naar hoofd-inhoud

Waddenzee.nl opent jacht op verloren kennis

WaddenZee.nl lanceert vandaag een aantal nieuwe webpagina’s onder de naam "WerkendWad".

Een nieuw initiatief waarmee een digitale brug wordt geslagen tussen het onderwijs en het werkveld. Vanaf nu zal veel interessante kennis omtrent het Waddengebied en algemene kust- en zeeproblematiek worden verzameld op WerkendWad. Op www.WaddenZee.nl staat een directe link naar WerkendWad.

Veel onderzoek dat wordt gedaan verdwijnt nu nog in laden. Het is een grote gemiste kans om deze informatie niet te gebruiken. Behalve een verzameling van kennis presenteert WerkendWad een overzicht van verschillende opleidingen en organisaties die zich o.a. bezighouden met het Waddengebied. Ook is er een discussieforum en een plek waar ervaringen te lezen zijn van mensen uit het werkveld of het onderwijs. Verder biedt WerkendWad de mogelijkheid om een gratis advertentie te plaatsen voor bijvoorbeeld een stage- of afstudeerplek. Kortom, een digitaal plein waar onderwijs en werkveld samenkomen.

Twee vierdejaars studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben in opdracht van InterWad, de organisatie achter WaddenZee.nl, WerkendWad opgezet en uitgevoerd. Het beheer zal ook in de toekomst in handen blijven van studenten.

www2.waddenzee.nl  wordt in opdracht van alle Waddenoverheden (Waddenprovincies, Waddengemeenten en vier ministeries) ontwikkeld en beheerd door de projectorganisatie InterWad, onderdeel van de Stichting ICTU (www.ictu.nl).

Meer informatie:     
Jelle Rijpma 058 - 844 85 84
Karel Groot  058 - 844 85 85