Spring naar hoofd-inhoud

Vissersschip zinkende op de Waddenzee

Rond 06.20 uur vanmorgen meldde de verkeerscentrale Den Helder aan het Kustwachtcentrum dat het vissersschip WR-82 water maakte.

Rond 06.20 uur vanmorgen meldde de verkeerscentrale Den Helder aan het Kustwachtcentrum dat het vissersschip WR-82 water maakte. De positie was vlak onder de kust van Texel in de buurt van de veerhaven. Direct zijn door het Kustwachtcentrum de reddingboten van de stations Den Helder, Oudeschild en De Cocksdorp van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd en is ook het politievaartuig P-49 onderweg naar het schip.

Van diverse zijden wordt getracht extra pompcapaciteit naar het schip te brengen. Het marinevaartuig 'Hydra' gaat ook met extra pompen naar het schip toe. De schipper van de WR-82 tracht zijn schip aan de grond te zetten nabij de veerhaven van Texel. De voortstuwing is echter uitgevallen, omdat de machinekamer en ook de verblijven inmiddels onder water staan. De reddingboten proberen de WR-82 zover mogelijk richting de dijk te duwen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Aan boord bevinden zich 8 personen.