Spring naar hoofd-inhoud

Vier nieuwe concepten van Simmerbus

SNEEK - De Simmerbus is een verzamelnaam van een viertal recreatieve busconcepten in Fryslân. De vier busconcepten omvatten ze routes in diverse regio's zoals De Alde Feanen, het Terpgebied, Gasterlân en de Waddenkust.

De routes verbinden de toeristische attracties met campings, hotels, steden en dorpen. Na het succes van de Wetterbus vorig seizoen, zijn voor dit jaar de routes uitgebreid naar geheel Fryslân, zijn nieuwe bootverbindingen toegevoegd en worden andere recreatieactiviteiten toegevoegd. De dienstregeling loopt tot en met 25 augustus.

Belangrijk onderdeel van Simmerbus is dat niet alleen reismogelijkheden per bus geboden worden, maar het concept bevat ook mogelijkheden om het fraaie Friese landschap per Munot (boot), Skûtsje en/ of trekkertocht met een unieke luxe aanhangwagen te ervaren. Alle routes voeren langs aantrekkelijke attracties en bezienswaardigheden. Een aantal recreatieondernemers heeft een speciale aanbieding in combinatie met een buskaartje. Meer informatie, over bijvoorbeeld de dienstregeling en kalender, op www.simmerbus.nl.


Initiatiefnemers zijn VCC Mobiliteitsmanagement, Christelijke Hogeschool Nederland, Arriva en Jan Hofstra Reizen. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland EZ/KOMPAS en de Provincie Fryslân in het kader van het regionaal innovatie programma Fryslân (Fryslân Fernijt).