Spring naar hoofd-inhoud

Schoolreis naar wad raakt meer in trek

Lauwersoog - De Natuurschool in Lauwersoog raakt meer en meer in trek als bestemming voor schoolreisjes. De laatste vijf jaar is de belangstelling fors gegroeid en de Natuurschool moet geregeld nee verkopen aan scholen die een schoolreis willen boeken.

Medewerker Wouter van der Hij van de Natuurschool weet het succes te verklaren. "Kinderen weten steeds minder van de natuur en daar willen scholen iets aan doen. Ze kiezen voor een leuke dag buiten waarbij de kinderen ook iets opsteken." Dat leren varieert van informatie over de Waddenzee tot vissen vangen en ontdekken hoe een krab vervelt. "Eerst zijn kinderen wat afwachtend, maar er is veel te zien en te doen", zegt Van der Hij.

De Natuurschool, met zeven vestigingen in Nederland waarvan de Noordelijkste die in Lauwersoog en op het Duitse waddeneiland Borkum, bestaat bijna twintig jaar. Het bezoekersaantal groeit jaarlijks met 10 tot 15 procent. In Lauwersoog komen in het schoolreisseizoen zo'n acht tot tien klassen per dag, meestal uit de drie noordelijke provincies en de kop van Overijssel. Info: www.natuurschool.nl of 050- 5274993.