Spring naar hoofd-inhoud

Schiermonnikoog in teken van paarden

Schiermonnikoog staat woensdag 12 juli in het teken van paarden. Op het eiland wordt dan voor de 38ste keer het plaatselijke Concours Hippique gehouden.

De week voorafgaand aan het evenement laat de organisatie oude tijden herleven. Van zaterdag 8 juli tot en met vrijdag 14 juli worden dagelijks rondritten met rijtuigen gehouden.
Badgasten kunnen zich net als honderd jaar geleden laten rondrijden over historische streken en het uitgestrekte strand. Na het eerste concours in de jaren zestig is het inmiddels traditie geworden dat elke tweede woensdag van juli de paardensport met spring- en dressuurruiters en aanspanningen aan de beurt is.

Gewoontegetrouw begint het concours op dinsdagavond met ringsteken. Zeker tien springruiters en een aantal aanspanningen zullen proberen zoveel mogelijk ringen aan een stok te rijgen. Een hele onderneming voor een springpaard, waardoor het ringrijden ieder jaar spectaculaire momenten oplevert. Een tiental Friese paarden doet mee aan de wedstrijden voor aanspanningen.

Ook de eilander jeugd laat zich van de beste kant zien. Tegen het middaguur geven jongeren een dressuurshow. Er wordt ook een demonstratie gehouden met Belgische paarden. Een demo linedance geeft het programma een extra feestelijk tintje. Voor kinderen wordt op het evenemententerrein aan de Oosterreeweg een springkussen neergezet