Spring naar hoofd-inhoud

Rendabel Vlieland: minder auto's, meer natuur

VLIELAND - De Vliehors teruggeven aan de natuur en de automobilist van het Noordzeestrand verbannen ten gunste van de badgast.

Om Vlieland economisch rendabel te houden, zullen de eilanders wat van hun vrijheden moeten inleveren. Het ingenieursbureau Oranjewoud doet in zijn structuurvisie, gemaakt in opdracht van de gemeente, enkele opvallende voorstellen.
In het rapport 'Een goed klimaat voor Vlieland' adviseert Oranjewoud om het westelijk deel van het eiland terug te geven aan de natuur. ,,Door de natuur centraal te stellen op deze kant van het eiland kan echt een kwaliteitsimpuls geleverd worden aan het natuurgebied.''

De onderzoekers zien de gebouwen van het voormalige Cavalerie Schietkamp het liefst gesloopt. ,,Het slapende houden van de gebouwen om een mogelijke terugkeer van de Landmacht mogelijk te maken, is naar onze mening geen duurzame oplossing.'' Waarom dat belangrijk is? ,,Duurzaamheid moet voor Vlieland geen 'last' worden, maar juist een kans. Een commerciƫle uitdaging.''

Meer dan 80 procent van de eilandbewoners is financieel afhankelijk van de stroom vakantievierders. Die zijn overwegend hoogopgeleid en hebben een bovenmodaal inkomen. Vlieland is vooral populair bij jonge gezinnen en de ,,zilveren generatie''. Dat zijn volgens Oranjewoud klanten met een grote toekomstwaarde: ze zijn nauwelijks gevoelig voor economische neergang.

Zulke bezoekers moet je koesteren, zeggen de adviseurs. Die komen af op een ongerept eiland, dat voor 96 procent uit bos en natuurgebied bestaat. Dat hoeft recreatie niet in de weg te staan. De adviseurs zien bijvoorbeeld wel ruimte voor een kleine golfbaan in de duinen aan de oostkant van camping Stortemelk.

Toch moet er ook stevig ingeleverd. Het ingenieursbureau wil het autorijden langs de vloedlijn bijvoorbeeld beperken tot een bepaald stuk strand. De strandrijders moeten bovendien gebonden worden aan seizoenen. Alleen zo kan het eiland het gewilde kwaliteitslabel van de Blue Flag bemachtigen.

Het autogebruik moet sowieso tot een minimum worden beperkt. De westkant en het middendeel van Vlieland zou taboe moeten worden voor autoblik. ,,We realiseren ons dat dit een heikel punt is'', aldus de rapporteurs. Waarom dan toch zo'n advies? ,,Een 'echt' autovrij-eiland heeft een grote aantrekkingskracht'' op de doelgroep.

Ook in de dorpskern moet wat gebeuren. Oranjewoud pleit voor een strenger woningbeleid. Als ook koopwoningen voorbehouden zijn aan mensen die economisch aan Vlieland gebonden zijn, zal het evenwicht op de huizenmarkt zich herstellen. Nu domineren torenhoge vraagprijzen de woningmarkt.

Oranjewoud ziet langs de Willem de Vlaminghweg mogelijkheden voor nieuwbouw, nu het huisje van weduwe Kat, het Nuon-terrein en het Hooglangterrein beschikbaar komen. ,,We willen naar een duidelijke structuurvisie voor hoe de gemeente op bepaalde ontwikkelingen kan inspelen'', verduidelijkt onderzoekster Anne-Wil Lucas. ,,Nu is de reactie vaak: Er komt wat vrij, wat zouden we er in kunnen stoppen?''