Spring naar hoofd-inhoud

Ploegelandenwandeling een aantrekkelijk rondje Dennen

Texel

Staatsbosbeheer heeft in het Nationaal Park Duinen van Texel een aantrekkelijke rondwandeling uitgezet rond De Ploegelanden. De wandeling vervangt de rondwandeling Bos en Hei.

 

Na de realisatie van het natuurontwikkelingsproject de De Ploegelanden en Bleekerij is er in dit deel van het bos een aantrekkelijker rondje ontstaan voor een wandeling, reden voor Staatsbosbeheer om de wandeling te verleggen.

 

De rondwandeling start aan de Monnikenweg, tegenover het startpunt van natuurpad De Mient. De route gaat via het kijkscherm over de Ploegelanden naar het oosten. Daar worden de Ploegelanden overgestoken en gaat het via de noordrand van het gebied naar de Randweg. Langs het fietspad en het Houten Bakje gaat de route weer naar de Monnikenweg.

 

De wandeling is 3,25 km lang. De route gaat via de bestaande paden, die gedeeltelijk zijn opgehoogd, omdat ze langdurig erg nat waren. In de route zitten op twee plaatsen mogelijkheden om de duinrellen in het gebied op een avontuurlijker manier dan via een bruggetje over te steken.