Spring naar hoofd-inhoud

Oproep kunstenaars voor The Wadden Art Manifestation 2007

DELFZIJL - De Stichting Wadden Art zoekt kunstenaars uit de Waddenregio's in Denemarken, Duitsland en Nederland voor The Wadden Art Manifestation 2007 die in juni van start gaat.

Deze internationale manifestatie wordt gehouden in de Steenfabriek Fivelmonde in Delfzijl. Het thema is 'Air, water, earth, fire, space'. Alle kunstenaars jonger dan veertig jaar uit Ribe Amt, Sønderjyllands Amt, Nordfriesland, Bremen, Dithmarschen, Groningen, Fryslân en alle Waddeneilanden van Fanø tot en met Texel worden uitgenodigd zich aan te melden via de website: www.waddenart.eu .
De deadline voor aanmelding is 15 maart 2007.
De manifestatie vindt plaats van 17 juni tot eind september 2007. Steenfabriek Fivelmonde heeft met haar unieke ovengebouw, droogkamers, loodsen en terrein vorig jaar met de expositie 'Grofkeramiek is Ritme' al bewezen een dankbaar werkterrein te zijn voor kunstenaars. De Stichting zoekt jonge kunstenaars die reeds in het concept aantonen interactief en op uitdagende wijze met de unieke locatie, de ruimtes en de omgeving te kunnen werken.
Stichting Wadden Art is in december 2006 opgericht door Stan Coenders, Sidsel Genee en José Postema om kwalitatief goede, levendige, uitdagende kunst uit het hele Waddengebied een internationaal platform te bieden en aan een internationaal publiek te tonen. De stichting wil met dit platform kunstenaars uit de Waddenregio's stimuleren tot uitwisseling en samenwerking over de grenzen heen. Het Waddengebied met haar eigen culturele kenmerken inspireert de kunstenaars die er wonen en werken op een bijzondere manier. Voor deze kunstenaars wil de stichting een platform bieden aan verrassende kunst met interna tionale allure. Bij het presenteren van Wadden Art aan overheden, kunstinstellingen en kunstenaars blijkt telkens weer groot enthousiasme voor een initiatief dat een cultureel bijzonder aspect van de hele Waddenregio in beeld brengt.
De website www.waddenart.eu geeft alle informatie over de manifestatie in 2007. Kunstenaars kunnen zich inschrijven via www.waddenart.eu. De geselecteerde kunstenaars krijgen in mei acht dagen de tijd om hun project uit te voeren.
De expositie is open voor publiek van 17 juni tot en met 30 september 2007.