Spring naar hoofd-inhoud

Opening economisch trefpunt in Nijlicht Eemshaven

Donderdag 31 mei om 15.30 uur wordt onder leiding van burgemeester Marijke van Beek een trefpunt voor ondernemers geopend. In het gebouw Nijlicht in de Eemshaven hebben de vier gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum hun krachten gebundeld in het Bureau Economische Zaken Eemsdelta.

Samen met Ability, Werkplein, Stichting BedrijfsBelangen Eemshaven en Seaports Xperience Center wordt in Nijlicht een nieuwe plek gecreƫerd, waar startende en ervaren ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, vraag en aanbod kunnen afstemmen, advies krijgen en zaken kunnen regelen. Ook onderhoudt het trefpunt hechte contacten met Groningen Seaports, Kamer van Koophandel, de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland en onderwijsinstelling Noorderpoort.

Nijlicht is een extra stimulans voor de regio op het gebied van arbeidsmarkt, economie en infrastructuur. Nijlicht biedt de startende ondernemer een mogelijkheid om gebruik te maken van flexplekken. Tijdens kantoortijden kan men gebruikmaken van alle faciliteiten die een regulier kantoor ook te bieden heeft. Nijlicht gaat op termijn ook publieksdiensten leveren, zoals het aanvragen van een nieuw paspoort.