Spring naar hoofd-inhoud

Oogje toe voor campers

KORNWERDERZAND

Strikt volgens de regels mogen deze campers hier, op het terrein van de buitenhaven bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk, niet staan.

Grondeigenaar Rijkswaterstaat en de gemeente Wûnseradiel willen ook weer niet al te moeilijk doen, zolang het op dit dagrecreatieveld om een beperkt aantal kampeermiddelen gaat. Het gros vertrekt tegen de avond weer, een enkele camper blijft een nachtje langs de Waddenzeekant staan. Streng optreden is volgens de gemeente dan ook onnodig.

Het zijn in elk geval lang niet meer die aantallen, tot soms wel meer dan vijftig campers, die hier tot en met de vorige zomer konden worden geteld. Vooral Wûnseradiel wilde aan dat illegale kamperen een einde maken, aangezien het terrein de bestemming van 'overslag' heeft. Er kwam een slagboom (die trouwens meestal open staat) en bij de afrit verscheen een bord waarop is aangegeven dat alleen overdag op het grasveld mag worden gerecreëerd. Rijkswaterstaat heeft het grote achterterrein, de plaats waar voorheen de meeste campers stonden, voor vier- en meerwielers ontoegankelijk gemaakt door het af te scheiden met een ring van zware basaltblokken.