Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwe start landinrichting Ameland

Gedeputeerde Anita Andriesen heeft vanochtend de landinrichtingscommissie Hollum-Ballum benoemd op Ameland. Dit betekent een nieuwe start voor de herinrichtingsplannen op het eiland.

In de jaren '90 was al een commissie actief voor het gebied Hollum-Ballum. Het lukte toen niet om alle benodigde gronden te kunnen aankopen. Er zijn nu nieuwe oplossingsrichtingen in beeld. Met het project moeten doelen op het gebied van natuur, recreatie en landbouw worden gerealiseerd.

 

 

De mogelijkheden om toch de gronden voor het project te kunnen bemachtigen, zijn op een rij gezet. Hierover zijn ook afspraken gemaakt met de gemeente Ameland. De nieuwe leden van de commissie gaan aan de slag met het vlottrekken van de landinrichtingsplannen op basis van vijf oplossingsrichtingen. In de commissie zitten dhr. H. Bijma uit Augustinusga als voorzitter , dhr. K. A. de Boer uit Ballum voor de landbouw, dhr. J. Oenema uit Hollum namens recreatiebelangen, dhr. IJ. Brijker uit Hollum voor natuur en milieu, dhr. P. IJnsen uit Hollum namens de gemeente Ameland en dhr. J. van Erp van de Dienst Landelijk Gebied Fryslân. De provincie hoopt dat het project in twee tot drie jaar volledig kan worden uitgevoerd.