Spring naar hoofd-inhoud

Nieuw Toeristisch Informatie Punt Waddenland in Winsum

Het nieuwe Toeristische Informatie Punt (TIP) Waddenland in de bibliotheek van Winsum is een feit. Wethouder Jaap Hoekzema van de gemeente Winsum opende zaterdagochtend 11 oktober de deuren van de nieuwe TIP, door middel van het ophangen van de Waddenland vlag aan de gevel van de bibliotheek. De vlag werd daarna ingewijd met Waddenland water.

Na de sluiting van VVV Lauwersland begin dit jaar, is het een opsteker voor Winsum om haar gasten weer van toeristische informatie te kunnen voorzien. In de bibliotheek is een steigerhouten folderrek ingericht, die de toerist voorziet van de meest belangrijke informatie over Waddenland. Het rek staat op een prominente plek ín de entree van de bibliotheek.

De TIP Waddenland in Winsum is een informatiepunt in opbouw. In verband met de ophanden zijnde herinrichting van de bibliotheek is ervoor gekozen om eerst met één Waddenland folderrek te werken. TIP Waddenland lift mee met het nieuwe inrichtingsplan van de bibliotheek, waardoor er in de toekomst wellicht mogelijkheid is tot uitbreiding van de Waddenland hoek met een tweede rek en een interactieve zuil, zodat de toerist ook zelf informatie kan opzoeken.

Het folderrek is gemaakt door Thea Rolvers van Keet4 uit Wehe den Hoorn. Zij heeft reeds een eerste Waddenland proof folderrek vervaardigd voor Buitenplaats Noordkust in Pieterburen.

Voor meer informatie over Waddenland, kijk op: www.waddenland.groningen.nl.