Spring naar hoofd-inhoud

Mogelijk uitkomst in probleem Promenade

SCHIERMONNIKOOG - Een groep ondernemers van Schiermonnikoog biedt mogelijk een uitkomst voor het probleem rond De Promenade.

De groep bekijkt de opties om garant te staan voor een lening voor de komst van het bezoekerscentrum.

De gemeente Schiermonnikoog heeft voor de bouwplannen een rode lijn getrokken bij het bedrag van 500.000 euro en is geenszins van plan om deze te overschrijden. Toen de gemeente in maart dit jaar gevraagd werd om garant te staan voor een lening van 713.000 euro werd dit verzoek dan ook geweigerd, ondanks dat Natuurmonumenten bereid is garant te staan voor de helft van dit bedrag. De gemeente vindt het financiƫle risico te groot. Als borg voor de lening staat een gebouw met een waarde van 2,3 miljoen euro. Dat gebouw kost zelf echter ongeveer 20.000 euro aan rente per jaar.

Een groep ondernemers onderzoekt nu de mogelijkheid om garant te staan voor de helft van dit rentebedrag. De andere helft is voor rekening van Natuurmonumenten. Overigens hoeft de rente alleen betaald te worden zolang het betreffende pand niet is verkocht. Mocht het plan slagen, dan zou het bedrag van 500.000 euro niet overschreden worden en zou er geen belemmering meer zijn voor de komst van het centrum.

Volledig artikel op website Friesch Dagblad