Spring naar hoofd-inhoud

Lichaam vermiste garnalenvisser bij Borkum gevonden

BORKUM

Duikers hebben maandagochtend het stoffelijk overschot gevonden van de opvarende van de Duitse garnalenkotter die vrijdag bij het Duitse eiland Borkum was gezonken.

Dat heeft voorzitter J. Nooitgedagt van de Nederlandse Vissersbond gezegd. De kapitein werd sinds een aanvaring met een Nederlands vissersschip vermist.

 

De twee andere opvarenden van het Duitse schip, dat op een diepte van 16 meter tussen Borkum en Rottum ligt, werden na het ongeval al gered.

Ongeveer vijftig Nederlandse en Duitse vissersboten begonnen aan het begin van de nacht van zondag op maandag aan een zoekactie naar de vermiste man.

De vissers zochten onder meer met netten. Rond negen uur gingen duikers vanaf een Urker kotter het water in. Kort daarna troffen ze het lichaam van de schipper in zijn kotter aan, aldus Nooitgedagt.

De Nederlandse vissers die hielpen zoeken, kwamen uit Urk, de Duitse vissers uit Borkum. De vissers hadden zelf aangeboden te helpen zoeken naar het lichaam van de man. Onder hen waren ook broers van het slachtoffer.

De omgekomen schipper was volgens Nooitgedagt rond de 38 jaar. Hij laat een vrouw en vier kinderen na.

De Duitse waterpolitie en kustwacht hebben bevestigd dat het lichaam van de schipper is gevonden. Over de identiteit van de man wilden ze nog niets zeggen.

 

Over de toedracht van de aanvaring is nog niets bekend. Het wrak van de Duitse garnalenkotter wordt volgens de kustwacht binnen een paar dagen geborgen. De aanvaring tussen het schip Grietje Bos UK-237 uit Urk en de kotter GRE-8 uit Gretzeil deed zich voor op 3,5 kilometer uit de kust van Borkum in de Eems in het Duitse deel van de Waddenzee. Het Nederlandse schip raakte licht beschadigd.