Spring naar hoofd-inhoud

Laatste hand aan mindervalidenpad Slufter

 

Aannemer Daalder heeft de laatste hand gelegd aan het nieuwe mindervalidenpad dat bij de Slufter. Mensen in een rolstoel of met een kinderwagen kunnen voortaan de zeewering oversteken en een stukje het natuurgebied in.

 

Het in totaal zeshonderd meter lange pad loopt tot aan de richtingwijzer bij de trap. Bedoeling is dat in het voorjaar nog matten worden aangelegd, waardoor het mogelijk is met rolstoelen of kinderwagens tot aan het betonnen bruggetje te komen. De begroeiing kan tussen de matten door komen, waardoor op een gegeven moment niks meer van de matten is te zien, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

 

Het nieuwe pad is anderhalve meter breed. Bij de draaipunten is het pad breder en op negen plekken langs de route zijn uitwijkvakken gemaakt, zodat mensen in een rolstoel elkaar daar kunnen passeren. ‘Een rolstoel is over het algemeen 95 centimeter breed, dus als je er overal twee langs elkaar had willen kunnen laten rijden, had je een pad van 2,5 meter breed moeten hebben en dan was het lastig geworden om het aan te leggen’, aldus de woordvoerder. ‘Het is al uniek dat dit mocht in een Deltadijk.’ De duinen bij de Slufter hebben de status van zeewering. Het pad kent een maximale stijging van één meter per twintig meter afstand en dat valt binnen landelijk gestelde normen.