Spring naar hoofd-inhoud

Kunstfestival op Texel

Het Texelse kunstfestival Klifhanger vindt op een wel heel bijzondere locatie plaats: in de huiskamers, tuinen en weilanden van het pittoreske dorpje Den Hoorn.

Tijdens het Pinksterweekend zijn hier kunstwerken te zien die speciaal voor deze plek zijn gemaakt. Vijftien Texelse en vijftien 'overkantse' kunstenaars laten zich ter plekke inspireren door een specifieke locatie, die dus ook als atelier dient. Tijdens deze tweede editie strekt Klifhanger zich ook uit tot buiten het dorp.

Zo is onder andere kunst te zien in een typisch Texelse schapenboet. Een wandel- en fietsroute  voert langs alle festivallocaties in en om het dorp. De kunstwerken buiten het dorp zijn een maand lang te bezichtigen. Bij kunstwerken die buiten staan, kan er sprake zijn van 'verwaaiing', wat verrassende effecten oplevert.

Theater
Het festival wordt vrijdagavond 29 mei officieel geopend met een speciale theatervoorstelling in theaterrestaurant Klif 12 in Den Hoorn. De voorstelling wordt zondagmiddag 31 mei herhaald voor publiek.

Spannend
Een 'klifhanger' is een spannende gebeurtenis met onzekere afloop. De naam van het festival verwijst tevens naar het oeroude klif waarop het dorp Den Hoorn is gebouwd. Ooit was het een steilte aan de kust, nu ligt het enkele kilometers landinwaarts. Klif is ook de naam van het hooggelegen oude straatje waar een belangrijk deel van het festival zich afspeelt.

Gratis entree
De openingstijden zijn zowel zaterdag 30 als zondag 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. De catalogus is gedurende het festival ter plekke te koop voor circa 10 euro.

Accommodatie
Op zoek naar een leuk huisje, luxe hotelkamer of bijzondere B&B om kunstfestival Klifhanger op Texel te kunnen meemaken? VVV Texel heeft het grootste accommodatieaanbod; boeken kan direct en online via www.texel.net of telefonisch via 0222-314741.