Spring naar hoofd-inhoud

Helderse kinderen vinden losse flodders

Inleveren dringend verzocht

Rond de Vredeskerk in de wijk De Schooten en in de Visbuurt in Den Helder zijn kinderen in het bezit gekomen van losse flodders. De nog niet afgevuurde patronen zijn afkomstig van Belgische militairen die in Den Helder deelnemen aan de militaire oefening 'Crazy Trip'. Bij verhitting kan de munitie exploderen. Hierdoor kunnen brandwonden ontstaan. Kinderen en/of anderen die losse flodders in hun bezit hebben worden dringend verzocht de munitie zo spoedig mogelijk in te leveren bij het politiebureau aan de Bastiondreef 2 of bij de Marechaussee aan de Nieuweweg 4.

De politie heeft vanochtend twee meldingen ontvangen van ouders van kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Zij zouden in het bezit zijn gekomen van zo'n 60 losse flodders. Hoe de kinderen daaraan zijn gekomen is niet duidelijk. De militairen controleren na elke actie waarbij is geschoten op achtergebleven schietvoorraad. De Koninklijke Marechaussee gaat het voorval onderzoeken.

Inleveren
De gemeente heeft inmiddels de scholen en instellingen rondom de Vredeskerk en in de Visbuurt geïnformeerd. De scholen krijgen ook de mogelijkheid via flyers kinderen en buurtbewoners over het incident op de hoogte te stellen. In de flyer wordt opgeroepen de munitie in te leveren. In de loop van de dag worden ook de andere scholen in en Helder op de hoogte gebracht. De Belgische militairen controleren vandaag nogmaals of er materiaal is achtergebleven bij alle (twaalf) locaties in Den Helder waar is geschoten.

Infonummer
De KMAR heeft een informatielijn opengesteld, het nummer is 659400.