Spring naar hoofd-inhoud

Grote zoekactie naar zeilschip

Dinsdagavond is met man en macht gezocht naar een vermist zeilschip. Het schip met vier volwassenen en drie kinderen ging eerder op de dag de Waddenzee op om zeehonden te kijken. Toen het zeilschip niet op de verwachte tijd terug was in de haven van Schiermonnikoog, sloeg een familielid alarm. Het kustwachtcentrum in Den Helder kreeg ’s avonds om half tien de melding. Door de kustwacht werd meteen een zoekactie op touw gezet.

Onder andere de reddingsboten van Schiermonnikoog en Lauwersoog, een schip van de kustwacht en een reddingshelikopter van Bristow deden aan de actie mee. In totaal zijn vier boten ingeschakeld om te zoeken naar de 6 meter lange tweemaster. De reddingshelikopter was net bezig met een oefening bij Den Helder en kon snel doorvliegen.

Uiteindelijk liep de vermiste boot na half elf veilig de haven van Schiermonnikoog binnen. De opvarenden hadden wel mobiele telefoons bij zich, maar hadden op zee geen bereik om te laten weten dat ze later dan afgesproken terug zouden keren. Ze hadden geen flauw idee dat voor hen een grote zoekactie op touw was gezet.