Spring naar hoofd-inhoud

Glazen promenade op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Een lange glazen gang moet het bezoekerscentrum, het dorpshuis en de brandweergarage op Schiermonnikoog met elkaar verbinden.

Hiermee krijgt het eiland niet een multifunctioneel centrum, maar een 'multifunctioneel gebied'. De Promenade gaat de gang heten. Hier kunnen eilanders en toeristen terecht voor het bezoekerscentrum van het nationaal park, tentoonstellingen van de cultuurhistorische vereniging 't Heer en Feer, het nieuwe nautische centrum en het dorpshuis. Hiertoe zal de brandweerkazerne verhuizen.

De plannen zijn vorig jaar gepresenteerd. De financiering van €5 miljoen is nog niet rond, dus hebben de initiatiefnemers nu illustraties laten maken waarmee ze overheden en particulier investeerders over de streep hopen te trekken. Toeristen kunnen op het eiland nu nergens terecht als het regent, oordeelt bestuurslid Nico Altena van het bezoekerscentrum. Bedoeling is dat de bouw van De Promenade in 2006 begint, zodat de eerste bezoekers er in het toeristenseizoen van 2007 door kunnen lopen.