Spring naar hoofd-inhoud

Geen drugscontroles bij boot Schier

LAUWERSOOG - Vakantievierders die naar Schier vertrekken met een grammetje drugs, hoeven niet te vrezen dat ze het spul moeten inleveren voordat ze op de boot stappen.

De politie is niet van plan grootschalige controles uit te voeren in Lauwersoog. Toeristen die naar Vlieland en Terschelling gaan, moeten wel op hun tellen passen.

In Harlingen, waar de boot naar die eilanden vertrekt, werd afgelopen week een grote controle uitgevoerd. Met dank aan drugshonden werden vele vakantiegangers uit de rij voor de boot gepikt. Zij moesten hun verdovende middelen inleveren als de hoeveelheid groter bleek dan voor eigen gebruik. Sommigen kregen een boete, anderen moesten mee naar het bureau, allemaal misten ze de boot.

"Die actie was waarschijnlijk op verzoek van de burgemeester van Terschelling. Op dat eiland is het probleem ook wel wat groter dan op Schiermonnikoog. Er gaat toch ander publiek heen", legt politiewoordvoerder Martin Tillema uit. "Wij hebben nog geen verzoek om meer controle gekregen van het eiland."