Spring naar hoofd-inhoud

Eerste Waddengoud gecertificeerd recreatiebedrijf op Wieringen

De Groot recreatie is het eerste Waddengoud gecertificeerde recreatiebedrijf op Wieringen. De arrangementen die het bedrijf aanbiedt en de kleinschalige groepsaccommodatie van 't Waddenhuus zijn Waddengoudwaardig bevonden.

Vanuit Waddengoud wordt er in het kader van het Europese Leader project 'Het Waddengebied gaat voor goud' in samenwerking met Wonderlijk Wieringen gekeken of er bedrijven op Wieringen zijn die voor certificering voor Waddengoud in aanmerking komen.

Eerder werden wel al diverse producenten gecertificeerd, waaronder Teun Barelds voor de snoekbaars die door hem gevangen wordt in het Amstelmeer en de in de Waddenzee gevangen harders waarvoor Eurofish als groothandel als leverancier gecertificeerd is.

Om de sfeer van de Wadden te ervaren of Waddenproducten te proeven hoeft niet altijd pers√© een van de Waddeneilanden worden bezocht.  Langs de Friese, Groninger en Noord-Hollandse kust zijn veel mooie plekjes te vinden waar overnachten of dineren in combinatie met een wandeling, fietst- of vaartocht  mogelijk is.

Volledig artikel op RTV Zuiderzee