Spring naar hoofd-inhoud

Dockumer Sluys officieel opgeleverd

DOKKUM - Dinsdagmiddag werd de laatste hand gelegd aan de herinrichting van de omgeving van de Dockumer Sluys in Dokkum en werd het terrein en omliggende straten opgeleverd. Woensdag was het tijd voor de opening. Die werd gedaan door wethouder Pytsje de Graaf en verantwoordelijk aannemer Daniel Pijnacker uit Kollum. Door de nieuwe deuren in de poort naar het terrein te openen was de opening officieel.

De gemeenteraad stelde voor de herinrichting van de omgeving Dockumer Sluys een uitvoeringskrediet van 920.000 euro beschikbaar. De bouw van het nieuwe toiletgebouw 'De Recreant' in Dokkum is met twee maanden vertraagd. Oorspronkelijk zou in november met de bouw van het nieuwe sanitairgebouw worden begonnen, maar die planning wordt niet gehaald. Doordat de gemeente Dongeradeel nog geen overeenstemming met de projectontwikkelaar kon bereiken, is de aanbesteding nog niet van start gegaan.

In december wordt nu alsnog met de aanbesteding van het gebouw begonnen, zodat er in januari met de bouw kan worden begonnen. In het nieuwe sanitairgebouw komen heren en dames douches en heren en dames toiletten. Ook komen er sanitaire voorzieningen voor mindervaliden. De totale begroting van het nieuwe sanitairgebouw bedraagt 250.000 euro. De kosten van het nieuwe sanitairgebouw worden betaald door het Waddenfonds, Gemeente Dongeradeel, Provincie Fryslân en €80.000 euro van Plattelandsprojecten. Als het gebouw in 2015 af is, zal het worden beheerd door de havenmeester.