Spring naar hoofd-inhoud

Beauty and Brains op Oerol

Oerol en de Waddenacademie zijn een samenwerking aangegaan met het doel wetenschap en kunst elkaar te laten versterken en inspireren.

Klaas Deen van de Waddenacademie schreef voor de Oerol dagkrant een column over de Oerol colleges en de samenwerking met kunstenaar Thijs van Vuure:
 
Op Arjens Dune speelt tijdens Oerol 2013 Thijs van Vuure de voorstelling Keantre, een voorstelling over kantelpunten in ecosystemen. Het publiek moet kiezen of het als gids kiest voor een filosoof of een bioloog. De voorstelling behandelt op een aansprekende wijze de ontstaansgeschiedenis van de Waddenzee en de dilemma's bij het beheer van dit unieke gebied, dat sinds 2009 de status heeft van Unesco Werelderfgoed. De belangstelling voor de voorstelling is overweldigend.

Ook de Oerol colleges, elke middag om 15.00 uur in het Paviljoen op de Westerkeyn, mogen op veel belangstelling rekenen: wetenschappers vanuit zeer verschillende disciplines geven naar aanleiding van een Oerol voorstelling een publiekscollege. Op deze manier zijn in de afgelopen dagen al thema's als ecologie, literatuur en economie met het publiek gedeeld.