Amelands Produkt krijgt geld uit Waddenfonds

LEEUWARDEN - Stichting Amelands Produkt krijgt 50.000 euro uit het Waddenfonds. Het Waddenfonds steunt voor in totaal 200.000 euro vier initiatieven die leiden tot versterking van de leefbaarheid in het Waddengebied.

Het gaat om projecten voor een hospice in Westerland, versterking van archeologische steunpunten in Friesland, de opzet van een multifunctioneel centrum in Pieterburen en promotie van Amelander streekproducten. De subsidies zijn afkomstig uit het Budget Lokale Innovaties (BLI) van het Waddenfonds: een subsidieregeling die kleinschalige, vernieuwende lokale projecten wil ondersteunen om de leefbaarheid een impuls te geven.

De Stichting Amelands Produkt wil het assortiment Amelander producten uitbreiden en bekender maken bij een groot publiek. Deze streekproducten, waaronder cranberrylikeur, boerenkaas, de Amelander kroketten, duinkonijn en yoghurt worden ambachtelijk en duurzaam geproduceerd. De Amelander horeca gebruikt de producten in haar geserveerde gerechten. Via cursussen en events moeten de Amelander streekproducten bekender worden gemaakt en een groter publiek bereiken. Daar is de subsidie voorbedoeld. Het Waddenfonds kent het project 50.000 euro toe, waarvan de totale kosten 100.700 euro bedragen.