Spring naar hoofd-inhoud

Afscheid burgemeester Arlman

De gemeenteraad heeft Paul Scheffer vorige week voorgedragen als nieuwe burgemeester van Harlingen.

Maar voordat hij zich de eerste burger van Harlingen mag noemen zal afscheid genomen worden van de huidige burgemeester, Chris Arlman.
Dit zal op twee dagen gebeuren. Allereerst zal hij na afloop van zijn laatste raadsvergadering op 21 juni afscheid nemen als voorzitter van de gemeenteraad. Na een aantal toespraken zal hij op deze avond zijn ambtsketting overhandigen aan loco burgemeester Jan Sijbenga. Deze vergadering begint overigens al om half zeven in verband met de voetbalwedstrijd Nederland-Argentiniƫ.

Gedurende zijn ambtsperiode heeft Arlman veel betekend voor de ontwikkeling van Harlingen als havenstad. Daarom is er op vrijdag 23 juni 's morgens eerst een symposium waarin de toekomst van de Harlinger haven centraal staat.
's Middags is er een afscheidsreceptie op een opvallende en herkenbare locatie aan de Korte Lijnbaan, in de nieuwe industriehaven van Harlingen. Het programma begint om 14.00 uur en heeft tot 15.00 uur een officieel tintje met een aantal toespraken. Vervolgens krijgt het programma een informeler karakter.
Wilt u afscheid nemen van Arlman en zijn vrouw, kom dan vrijdag 23 juni naar de Korte Lijnbaan.