Spring naar hoofd-inhoud

Aannemer gaat weer aan de slag met geul Vlieland

Vanaf komende maandag 20 augustus gaat de fa. Krul/MNO Vervat weer aan de slag met het afvlakken van de geul bij Vlieland.

Sinds halverwege juni is dit bedrijf in opdracht van Rijkswaterstaat bezig om de te steile geulwand af te vlakken, zodanig dat er geen gevaar meer is voor een grondverschuiving. Deze werkzaamheden zijn in ieder geval gereed voor 1 oktober 2007.

Elke werkdag zal een schip 1400 ton staalslakken aanvoeren vanuit IJmuiden. Dit materiaal wordt gebruikt om de stabiliteit van de geulwand op het wettelijk voorgeschreven niveau te brengen. Er wordt zoveel materiaal aangebracht dat dit niveau langjarig gegarandeerd is. Over enkele weken wordt vervolgens begonnen met het aanbrengen van stortsteen. Dit materiaal moet de aangebrachte staalslakken vastzetten. Het wordt zodanig aangebracht dat het aansluit bij de bestaande bestorting en een natuurlijke overgang vormt met de huidige strekdammen

In verband met de veiligheid tijdens deze werkzaamheden geldt er overigens nog steeds een droogval-, anker en wadloopverbod op een klein gedeelte van het wad bij Vlieland.