Het 10e WaddenWerkWeekend

Het laatste weekend van september staat, zoals elk jaar, in het teken van de handen uit de mouwen steken, een schoon strand en natuurlijk veel muziek en gezelligheid.

Op 22, 23 en 24 september organiseert de Waddenvereniging voor de 10e keer het WaddenWerkWeekend! Omdat ze een jubileum vieren, wordt het10e WaddenWerkWeekend in een internationaal sausje gedoopt.

Tien jaar geleden begon het WaddenWerkWeekend met het opruimen van de stranden, die bezaaid liggen met plastic afval. Helaas is dit nog steeds het geval, maar de afgelopen tien jaar zijn steeds meer mensen zich bewust geworden van de impact van afval op het zeeleven. Er zijn de afgelopen jaren steeds meer initiatieven ontstaan met aandacht voor de plastic soup. Een wereld van verschil!

Het WaddenWerkWeekend is inmiddels een stevige traditie geworden. Visnetten, ballonlintjes, micro-plastics en drinkverpakkingen. Er zijn tonnen afval van het strand gehaald de afgelopen jaren. Dit jaar worden de handschoenen weer aangetrokken om Terschelling winterklaar te maken en de Noordzee en de Wadden ietsje schoner te maken.

Voor overnachtingsmogelijkheden, het programma en aanmelden zie de website van de Waddenvereniging