Prijsvraag 10 jaar waddenzee.nl

Winnaars bekend

De jubileum prijsvraag is op 30 november 2007 beëindigd. Waddenzee.nl mocht in totaal 26 bijdragen ontvangen: prachtige foto's, persoonlijke gedichten en verhalen, en het eerste filmpje voor op de website! Alle bijdragen laten op indringende wijze zien dat het waddengebied voor veel mensen een heel bijzonder gebied is. Een gebied om unieke natuur te beleven, uit te waaien, bij te tanken, of juist heel actief te worden.

Waddenzee.nl bedankt alle inzenders voor de prachtige bijdragen. Ze vormen allemaal een mooie aanvulling van de website. Het was dus ook niet makkelijk voor de redactie om de 'beste' inzendingen eruit te halen. De keuze van de redactie viel uiteindelijk op een zestal bijdragen:

1. Het filmpje 'Animals of Texel' van Ellen van den Boom. Het is het eerste filmpje op waddenzee.nl en een leuke compositie uit beeld en muziek.
2. Het gedicht 'Zomerstilte' van Iné Heijligers - een mooi geschreven gedicht met natuurlijk verlopende rijmen.
3. De fotoreeks 'Nog lang niet uitgekeken' van Laura Hiemstra - een drietal heel fraaie foto's van uitstekende kwaliteit.
4. De fotoreeks 'Uitzonderlijke schoonheid' van Luuk Knol. De foto's laten het Wad op een bijzonder moment van de dag zien en zijn opmerkelijk qua uitsnede.
5. De foto 'Vlak na de storm' van A. van de Heide. De redactie was geboeid door de actualiteit van de foto en het vastleggen van een niet dagelijkse situatie.
6. De foto's van Klaas Leerlooijer 'Kleurrijk Ameland'. De kleuren van de herfst zijn er inderdaad mooi weergegeven.

Waddenzee.nl feliciteert de winnaars van harte. Zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan het jubileum feest '10 jaar waddenzee.nl' op vrijdagmiddag, 14 december 2007, in Lauwersoog.

waddenzee.nl, 7 december 2007