Foto's

De bijdragen worden geplaatst in volgorde van binnenkomst. Klik op de foto's voor een vergroting.

Bron: InterWad
Laatste update: 27 mei 2008
______________________________________________________________________________________________

21. Terschellinger uitzichten

"1. Ik fietste langs de dijk ergens tussen de Jachthaven en Kinnum in en het viel me op dat het donkerder werd, ik besloot een stukje terug te fietsen en de grens tussen donker en licht proberen te fotograferen, naar mijn mening redelijk goed gelukt:).
2. Zelfde omstandigheden, ik zag hoe West afstak tegen de grijze lucht;
3. tussen de dorpsgrens en het Hotel Schylge in, elke morgen als ik naar school fiets en elke middag als ik terug fiets valt dit mooie uitzicht mij op."

Maarten Schroders woont op Terschelling en heeft daar op 8 april deze drie foto's gemaakt:

20. "Waar komen ze toch vandaan?"

.

Ron Kaars heeft deze foto genomen op de Waddenzee, achter een garnalenboot bij Texel.

19. Pinksterweekend op het wad

Lepelaars op het wantij onder Rottumerplaat
Droogvallen op het wad
Deze foto demonstreert de kou van dat (warme) weekend

"De wind- en weersverwachtingen waren gunstig, het middaghoogwater eveneens, veel water (springtij) om over de wantijen te komen." Els en Luuk Knol hebben het pinksterweekend wadvarend doorgebracht op hun zeeschouw Weerlicht vanuit Lauwersoog naar de omgeving van Rottumerplaat en Rottumeroog.
"Slechts de wind kwam uit de verkeerde hoek om er naar toe te zeilen. Genoeg tijd om te kruisen hadden we niet. Heen motoren dus. De tegenwind bleek berekoud terwijl heel Nederland in de luwte genoot van zomerse temperaturen."

18. Fantastisch weekje Texel

'Rondje Texel'
strandhuisjes nabij paal 19
gestrande fles

"Tijdens mijn verblijf op Texel, bijna 4 GB aan foto's genomen. Het weer zat goed mee!" schrijft Wout Konradt. "Veel met de honden over het strand gewandeld en dan kom je soms van die plaatjes tegen, die je moet vastleggen, zo ook deze strandhuisjes en de gestrande fles op het strand nabij paal 19. Op de voorlaatste dag op Texel nog even toeristje gespeeld en een rondje Texel in De Cocksdorp gehaald. Een aanrader voor liefhebbers van kruidenbitters en likeurtjes."

17. De lichtheid van voorjaar en zomer

Yvonne Dijkstra woont sinds 3 jaar op het Deense Waddeneiland Rømø. Daar heeft ze ook deze 3 foto's genomen. Yvonne schrijft: "Wonen op het Deense waddeneiland Rømø. Meedrijvend op de seizoenen; het wad en de zee als constante factor. Winterse strandwandelingen en dan thuis bij de houtkachel opwarmen; oesters zoeken op het wad, of schelpen, of alleen maar zitten en genieten. En altijd wordt de lange donkere winter weer afgewisseld met de lichtheid van voorjaar en zomer."

16. Vogels

Herman den Ouden heeft deze plaatjes van vogels op Schiermonnikoog geschoten:

15. Fietsvakantie

Fietsend op de dijk bij Harlingen.
Adembenemende zonsondergang bij Koehol.
Fietsend vanuit Tzummarum richting zee, met prachtige luchten.

Drie foto's van Nico Broekmans, gemaakt begin juni 2007 tijdens een korte voorjaars fietsvakantie vanuit Tzummarum (Frld.):

14. Fotodag

Lydia Annema heeft deze foto's op 13 april jl. genomen, aan de Waddenzee bij Westhoek (Frld.): "Het was super mooi weer voor een fotodag! Heerlijk genoten, al was het voor het model nog geen zomer! :)"

13. In de greep van het wad

Waddenklei - vroeg in het voorjaar- gemaakt in de buurt van Koehoal (Friese waddenkust ter hoogte van Tzummarum). De laagstaande zon geeft mooie schaduwen op alle bultjes klei zodat het me een beetje aan een maanlandschap deed denken.
De gele bloemetjes op de voorgrond van de foto van de Brandaris (Terschelling) zijn van de gaspeldoorn. Een struik die heel vroeg in het voorjaar in bloei staat.
Zonsondergang. Foto 2 en 3 zijn op nog geen 300 meter en 30 minuten na elkaar gemaakt. Dreigende donkere lucht aan de ene kant, prachtige wolkjes en zonsondergang aan de andere kant.

"Het hele jaar door ben ik graag op of langs het wad te vinden, maar in het vroege voorjaar als de dagen weer iets langer worden ga ik speciaal naar een van de waddeneilanden om foto's te maken," schrijft Laura Hiemstra. "Het is er dan heerlijk rustig en stil en er zijn plekken waar je uren kunt zijn zonder mensen te zien of horen. Maar waar ik vooral voor kom zijn de mooie kleuren op het eiland en het prachtige licht, vooral rond zonsondergang met een beetje onstabiel weer. Het wad heeft me in de greep. Al jaren..."

12. Een koude ochtend op het wad

.

"Deze foto is gemaakt op 6 april 2008 bij Wierum (richting Ameland)," schrijft Erik Bilstra. "Het was een koude ochtend, en ik had het geluk dat het laag water was."

11. Kiekjes van Texel

Anja van Woersem heeft deze foto's gemaakt op Texel, waar zij regelmatig "- in alle seizoenen - " komt.

10. Sneeuwpasen

Wandelen in een sneeuwbui bij Buren
Sneeuw op strand Nes
Naar de reddingsboot

"Sneeuw met pasen hadden wij op Ameland nog nooit meegemaakt. Koud maar wel mooi", schrijft Klaas Leerlooijer.

9. Ameland

"Mijn favoriete periode is de maand januari, mijn favoriete eiland Ameland. De favoriete plek het Oerd vanwege de bijzondere luchten en lichtval." (Jet van Ommen)

8. Lammetje

.

De bijdrage van Arend Oosterlee: "Een pasgeboren lammetje in een weiland, dicht bij zijn of haar moeder".

7. Rottumeroog op de eerste lentedag van 2008

het lijkt of een grote hand Rottumeroog de Ems in wil trekken
dit wordt mijn plek dit broedseizoen
de avond valt over het Wad

Op de eerste lentedag van 2008 maakte Marius Sieders deze foto's tijdens een excursie van Staatsbosbeheer op Rottumeroog.

6. Uitwaaien op Ameland

Yvonne Pot gaat vaak naar Ameland met een vriendin om uit te waaien en bij te tanken. Ze boeken een hotel in Buren en vanuit daar maken ze lange wandelingen. "De natuur is er prachtig. Vooral het Oerd is een prachtig gebied. De foto van het bootje is 's morgens bij aankomst gemaakt in Nes en de schelpenfoto is gemaakt op weg naar de Hon."

5. Phoca in de haven van Harlingen

De Phoca in de haven van Harlingen

Germen de Groot was laatst in de Haven van Harlingen. Daar heeft hij foto`s gemaakt van de M/s Phoca.

4. Het Wad blijft verrassen

Rottumerplaat

"Maandag 17 maart 2008 ging ik met de Stichting Vrienden van Rottumeroog en Rottumerplaat (SVRR) met nog 5 vrijwilligers een dag naar Rottumerplaat voor opruimwerkzaamheden. Althans dat was de bedoeling", schrijft Els Knol-Licht. Els maakte naast onderstaande foto's ook een verslag van deze dag die een aantal verrassende momenten in petto had.

3. Op het Wad

.

Een fris waddenkijkje, ingezonden door M. de Groot.

2. Schapen

Erwin Wijman heeft schapen op Terschelling en Texel gefotografeerd: "De schapen op de eerste foto hadden zin in vers groen gras maar moesten daarvoor het wildrooster in het fietspad aan de Waddenzeedijk zien te omzeilen", schrijft hij. "Het lukte ze. Hoe? Met een wandelingetje over het wad. Een kippeneindje omlopen en voilà: heerlijk, fris gras. Super slimme schapen, daar op Terschelling."
De tweede foto is gemaakt op Texel, in een winkelstraat in De Koog. Erwin: "Opmerkelijk is hoe schaapachtig deze namaakschapen je aankijken. Nog veel en veel schaapachtiger dan echte schapen dat doen op Texel. Goed souvenir zo'n schaap, maar deze foto van een kleine kudde Texelse schapen is mij liever."

1. Wachten op de lente

Bianca Jansen heeft deze foto's genomen op Vlieland: "Voor het eerst in de Kroonspolder geweest - een schitterend natuurgebied!" schrijft zij. En verder: "Alleen de lente liet nog even op zich wachten op de Wadden".