Foto- en Filmwedstrijd Lente 2008:

Uitslag

Een van de foto's van winnares Laura Hiemstra

De foto- en filmwedstrijd 'Lente 2008' is op 25 mei beëindigd.

Waddenzee.nl heeft ruim 50 lenteplaatjes ontvangen: foto's van weidse wadden-landschappen met prachtige wolkenluchten, van lammetjes en vogels als de typische lenteboden en van warm geklede mensen die ondanks het koude voorjaarsweer erop uit trekken. Allemaal uitdrukkingen van een 'frisse kijk op de Wadden'!

Doorslaggevend voor de keuze van de jury was uiteindelijk de combinatie van waddenspecifiek onderwerp, kwaliteit van de foto('s) en compositie (van beeld, kleuren en sfeer). Vanuit dit uitgangspunt wordt de fotoreeks van Laura Hiemstra ('In de greep van het wad') met de 1e prijs beloond: de deelname aan een vlucht voor zeehondenonderzoek met wetenschappers van Wageningen IMARES. Alle drie foto's zijn opvallend mooi qua belichting en je wordt als het ware meegetrokken in de unieke, verstilde wadden-sfeer.
De 2e prijs, twee gratis entreekaarten voor Ecomare op Texel, gaat naar Erik Bilstra voor zijn foto van 'een koude ochtend op het Wad'. Je ziet de kou bijna nog in de lucht zitten, maar ook al iets van de verwachting van de lente door de mooie kleuren en de sfeer. De 3e prijs, ook twee kaartjes voor Ecomare, is gewonnen door Wout Konradt voor de serie 'Fantastisch weekje Texel': drie verrassende, verfrissende kiekjes, genomen met de ogen van een bezoeker van Texel.

Waddenzee.nl feliciteert de winnaars van harte. Ze ontvangen binnenkort meer informatie over de gewonnen prijzen.

Bekijk de ingezonden foto's