Fotowedstrijd 'Kiekjes van Oerol'

De uitslag

Winnaar van de eerste prijs "de zon"van Marius Zweedijk
Winnaar van de eerste prijs "de zon"van Marius Zweedijk

De wedstrijd kiekjes van Oerol gaf veel kijkplezier op de redactie van Waddenzee.nl. Vanuit Leeuwarden konden we naast de columns van onze speciale oerolreporters ook op deze manier het Oerolgevoel beleven. Er kwamen veel verrassende, spontane, vrolijke, drukke maar ook verstilde foto's binnen.
Blijkbaar is Oerol een wereld vol contrasten en zijn Oerolgangers mensen die anders kijken naar het Wad. We zagen opvallend veel plaatjes van objecten in het zand. Dingen die op het eerste gezicht niets met het festival te maken hebben, maar op Oerol weet je het nooit.
Wij bedanken alle inzenders voor het delen van de mooie foto's van het festival met het Wad als decor.
 
Het was moelijk om uit de  inzendingen een prijswinnaar te bepalen. De keuze van de redactie viel uiteindelijk op de volgende bijdragen:

1. De Zon van Marius Zweedijk. In deze foto en het bijschrift is het thema van Oerol 2008 "het eiland van de vorige dag"prachtig vastgelegd.
2. De serie foto's die Piet Hoepman instuurde (nr 6 en 7) geven de contrasten van Oerol heel mooi weer. De kleuren, vrolijkheid en verstilling in zijn serie vrouwen (nr 7) en de stilte tijdens het droogvallen, de silhouetten op het strand en de vrolijkheid tijdens het straattheater (serie nr 6) geven een schitterend beeld van wat je als bezoeker op Oerol allemaal kunt beleven.
3. "Bijzondere aanspoelsels schitteren in de ondergaande zon" van R. van Driesum is weliswaar een foto van een eerdere Oerol editie, maar de redactie was zeer onder de indruk van de kwaliteit en de sfeer die deze foto uitstraalt.

Wij feliciteren alle prijswinnaars van harte, zij ontvangen binnenkort bericht over de gewonnen prijs.

Bekijk alle ingezonden foto's

De wedstrijd

Ben jij één van de fanatieke Oerol-gangers? En heb je zin je eigen belevenissen van het festival, de speciale sfeer in een foto vast te leggen? Grijp dan nu je kans en doe mee met de speciale fotowedstrijd die waddenzee.nl organiseert. Deze keer helemaal in het teken van Oerol, het festival dat plaatsvond op Terschelling van 13 tot en met 22 juni.

Kun jij de ultieme beleving van het Wad tijdens Oerol vangen in een foto? Of het Oerol-thema van dit jaar - de beleving van tijd - vastleggen? De combinatie van natuur en cultuur, dat wat Oerol zo bijzonder maakt. Maar ook jouw persoonlijke beleving, de sfeer, de gezelligheid, situaties achter de schermen, het genieten. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw Oerol beleving!
Stuur je bijdrage naar info@waddenzee.nl.

Inzendtermijn verlengd

Een reactie van één van onze lezers over het tot nu toe geringe aantal inzendingen bij deze fotowedstrijd: "Zou het kunnen zijn dat Oerol-bezoekers meer cultuur- dan natuur (wad) georienteerd zijn? Zouden ze de site niet kennen? Lopen er te weinig fotohobbyisten rond? Of was de vooraankondiging en/of inzendtermijn te kort? Wie het weet mag het zeggen" deed ons het volgende besluiten:

Aan de eerste drie punten kunnen wij als redactie van Waddenzee.nl niets doen. Aan het laatste punt wel, vandaar dat de wedstrijd nu loopt van 9 juni tot en met 15 juli.
Informatie over format en grootte van de foto's staat op de rechterkant van deze pagina. De uitslag wordt op donderdag 17 juli bekend gemaakt op waddenzee.nl.

De prijzen:

voorblad van Wadden in beweging

De mooiste inzendingen maken kans op de volgende drie prijzen:

1.    Het prachtige fotoboek: 'Wadden in beweging'
2.    Een pakket waddenproducten
3.    Twee toegangskaartjes voor het Centrum voor Natuur en Landschap op Terschelling

Alle inzenders ontvangen een kleine attentie, dus vergeet niet je adresgegevens te vermelden als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

Namens de organisatie van Oerol maken we je er op attent dat het niet is toegestaan om foto's te maken bij (betaalde) voorstellingen.

De ingezonden foto's