DAG VAN HET WAD

vrijdag 24 juni 2016, 22:00 uur tot zaterdag 25 juni 2016, 22:00 uur

Slapen onder de blote hemel bij de Waddenzee en ontbijten óp de Waddendijk, wadlopen en kwelderwandelen, een waddenfair die het beste van het waddengebied laat proeven, voelen en beleven, én muziek van vijf Singer Songwriters, inclusief een heuse cd-presentatie. Dat is in een notendop het programma in Noordpolderzijl, waar het Waddenzee Werelderfgoed feestje al zaterdagnacht begint! Op zondag 26 juni a.s. is het zeven jaar geleden dat de Waddenzee de status UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen. Een prachtig predicaat dat dit jaar gevierd wordt tijdens de ‘Dag van het Wad’!

 

Op zaterdag 25 juni staan tientallen bivaks met veldbedden klaar bij de Waddendijk. Die nacht kan men buiten slapen onder de blote hemel en wakker worden op zondagochtend met het mooiste uitzicht van Nederland. Bovenop de Waddendijk wordt ’s ochtends van 7.30 uur tot 13.00 uur een overheerlijk ontbijt geserveerd met verse producten uit de regio.

 

Op zondag start het programma van de Dag van het Wad. Om 8.30 uur staan meerdere gidsen klaar om groepen mee te nemen voor gratis wadlooptochten op het Wad en de kwelders. Bij het Zielhoes is van 10.00 uur tot 15.00 uur een fair waar het Wad volop te voelen, proeven en beleven is met miniworkshops, wol, brood, honing, hout, kaas, spelt, zeewier en kunst.

Meer info